Menu

Euskal Herriko Parrila Lehiaketa

Egunak
Orduak
Minutuak
Segunduak
Zarautz Parrilan

2019ko martxoak 29, 30 eta 31

Zarautz

Euskal Herriko Parrila Lehiaketa​

Ekitaldi gastronomiko eta kulturala izango da Zarautzen, asteburu oso batez

Egitaraua

  • Ostirala, martxoak 29
  • Larunbata, martxoak 30
  • Igandea, martxoak 31

Ostirala, martxoak 29

 Zarautz

 

HITZALDIAK MODELO ZINEMAN

  • 17:45 hrs. // Ateak irekitzea

  • 18:00 // Parrila, Quique Dacostaren arabera

  • 18:30 // “Dastatzen-en haragiaren unibertsoa” Jon Gorostiaga eta Xabier Zabaleta-rengatik

  • 19:00 // 2019ko Zarautz Parrilan saria ematea Begoña Astiazaraneri (Telesforo jatetxea).

  • 19:15 // Bittor Arginzoniz, Rafael García Santos eta Benjamín Lanaren ikuspuntuak, parrilari buruz.

Larunbata, martxoak 30

Zarautz

 

EUSKAL HERRIKO PARRILA LEHIAKETA – ARRAINA (ERREBOILOA)

  • 10:30 hrs. // Epaimahaiaren eta ardoen aurkezpena.

  • 10:45 // Dastatze zerbitzuaren hasiera

  • 12:30 // Lehiaketaren amaiera, erabakiak eta epaimahaikideek kalifikazio orriak gordetzea.

  • 13:30 // // Sari banaketa, karpan bertan

Igandea, martxoak 31

Zarautz

 

EUSKAL HERRIKO PARRILA LEHIAKETA – TXULETA

  • 10:30 hrs. // Epaimahaiaren eta ardoen aurkezpena.

  • 10:45 // Dastatze zerbitzuaren hasiera.

  • 12:30 // Lehiaketaren amaiera, erabakiak eta epaimahaikideek kalifikazio orriak gordetzea.

  • 13:30 // Sari banaketa, karpan bertan.

  • PARRILAN EGINDAKO HERRI BAZKARIA

  • 14:30 hrs. // Bazkariaren hasiera, parrilan egindako janariarekin.


  • Menua // Barazkiak, erreboiloa (Esteban Palacios), txuleta (Dastatzen) eta azkenburukoak parrilan Rafa Gorrotxategiren eskutik.

egoitza

Zarautz

zarautz parrilan

Zarautz eskaintza gastronomiko aberatsagatik da ezaguna, eta bere protagonista nagusia parrila izan da. Lehengai on baten eta parrilari on baten arteko lotura da Zarautzez gozatzeko modurik egokiena.

Zarauzko Udalak, gure lurraldeko parrila onenaz gozatzeko helburuarekin, lehen mailako ekitaldi gastronomikoa antolatzearen aldeko apustua egin du, gure jatetxe eta erretegietako erreginari protagonismoa emango diona eta gure ingurua, kultura, ohiturak eta komunitatea balorean jarriko dituenak: Zarautz Parrilan, martxoaren 29tik 30era Zarautzen.

Zarautzen ez zaizu aisialdi planik faltako: gure denda xarmagarrietan erosketak egin ditzakezu eta pintxo batzuk dastatu indarrak berreskuratzeko. Taberna bakoitzak dituenak ikusi, dastatu, eta bizi ezazu tokiko giro aparta, giro horrekin bat eginez. Eta ezin gaitezke “Toldotxo” dastatzeaz ahaztu, Zarauzko pintxoa.

Zarauzko xarmak harrapatuko zaitu eta zure egonaldiaz gozaraziko dizu. Etxean bezala sentituko zara.